Skip to content

iMac SSD Upgrade

iMac SSD Upgrade
De afkorting SSD staat voor Solid State Drive deze schijf wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt in de iMac. De SSD is een harde schijf zonder bewegende delen In tegenstelling tot de traditionele harde schijf heeft de SSD geen platters maar geheugenchips hierdoor werken SSD’s sneller, zuiniger, stiller en zijn ze beter bestand tegen schokken en warmte dan de standaard harde schijf.


Opslagcapaciteit
Wij hebben alle type SSD in onze winkel voorradig en het plaatsen van de SSD en het herinstalleren van OSX op uw iMac kunnen wij vaak dezelfde dag nog voor u uitvoeren. Afhankelijk waar je de schijf voor gaat gebruiken bepaal je de opslagcapaciteit van de SSD. Het is raadzaam om een SSD te nemen die voldoende capaciteit zodat je genoeg ruimte overhoud voor het installeren van je programma’s en natuurlijk je documenten, foto’s, enz. Wij kunnen uw iMac upgraden met een SSD waardoor de iMac aanzienlijk sneller zal werken.


Timemachine Back-up
Als u uw iMac aanbied voor een SSD upgrade is het verstandig om eerst een time machine back-up te maken dan kunnen wij deze terug zetten op de nieuwe SSD. Indien u niet instaat bent of in de gelegenheid bent om zelf een back-up te maken dan kunnen wij uiteraard een back-up voor u maken.


Wat zijn de voordelen van een SSD?

  • Een SSD kan wel tot 10 keer sneller zijn in theorie
  • Een SSD verbruikt minder energie dan een traditionele harde schijf
  • Kan tegen vallen en of stoten
  • Doordat er geen bewegende onderdelen inzitten hoor je de SSD niet

Meer informatie
Mocht u vragen hebben over een Macbook SSD upgrade? dan kunt u tijdens openingstijden contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 050-2030520. Wij zijn elke werkdag geopend van Maandag t/m Vrijdag van 08:30 tot 18:00 aan de Meeuwerderweg 135 in Groningen kunt u tijdens openingstijden altijd zonder afspraak langskomen.